SPONSORER:

Guldeken 2016

Här kan du läsa om föregående års upplägg av Guldeken.

RATPACK

En stjärnsprakande afton

Vi befinner oss i 60-talets Las Vegas, tärningarna rullar, drinkarna blandas och stämningen är elektrisk – för The Rat Pack är i stan! Guldeken får i år extra stjärnglans genom den brittiska tribute-showen ”The Rat Pack Live” som hyllar Frank Sinatra, Sammy Davis Jr och Dean Martins klassiska shownummer. För ackompanjemanget står Carlshamn Punch Big Band under ledning av Berndt Sjögren – vilket blir av de största liveakter som Guldeken någonsin bjudit på.

Kvällen konferencier och ciceron är ingen mindre än skådespelaren och komikern Johan Wester som vi bland annat lärt känna i TV-succén Hipp Hipp och som deltagare i På spåret.

Galan inleds på Stadsteatern i Karlshamn med mingel, prisutdelning, musik och underhållning. Galamiddagen serveras på Gourmet Grön och därefter utlovas efterfest på &Vin med dans och eftersnack.

Anders_PunchbandKVÄLLENS PROGRAM

17.00

Mingel på Stadsteatern
med välkomstdryck och tilltugg

 

17.50

Insläpp

 

18.00

Prisutdelning och underhållning
Efter prisutdelningen avgår transferbussar
till NetPort Science Park och Gourmet Grön.
Vi ber alla ta plats vid borden direkt vid ankomst.

 

20.00

Middag

 

Ca 22.30

Efterfest på &Vin

 

00.00

Första bussarna avgår tillbaka
mot Ronneby och Karlskrona

 

01.10

Sista bussarna avgår tillbaka
mot Ronneby och Karlskrona

 

01.00

Tack för ikväll!

 

Meny galamiddag

FÖRRÄTT

gourmet_gronCarpaccio på lättrökt lax serveras med pepparrotsmajonnäs,
picklad blekingegurka, kavringssmulor samt örtsallad från trädgårdslandet.

VARMRÄTT

Grillad kravmärkt Flankstek från Sjöbo serveras med rökt potatispuré,
bakad rödlök, ramslöksalt samt timjanssky & färska örter.

DESSERT

Marängbakelse med vit chokladcreme, crème passion
samt lättvispad grädde & knäckigt nötflarn.

AVSLUT

Fairtrade Kaffe ifrån Bergstrands Kafferosteri.

 

Guldekengalan 2016

För den tjugoandra årgången av näringslivsgalan Guldeken tog plats i Karlshamn den 7 oktober. Galan inleddes på Stadsteatern med prisutdelning och liveshow i bästa Rat Pack-stil med inspiration från 60-talets Las Vegas. Därefter fortsatte festen på NetPort Science Park där Gourmet Grön stod för middagen. Efterfesten hölls på &Vin.

Läs mer om förra årets gala

Läs mer om Guldekengalan 2016

 

Ny priskategori

Fotograf: Lotta Johansson

Fotograf: Lotta Johansson

Förra årets upplaga av Guldeken slog ett extra slag för ung företagsamhet. Det var Almi Företagspartner Blekinge och Idéinstitutet som instiftade utmärkelsen ”Årets Unga Entreprenör”.
”Vi ville lyfta fram en ung entreprenör som utmärkt sig under året på ett affärsrelaterat sätt. Juryn sökte en engagerad person som är förebild för andra”, sade Martin Åkesson på ALMI Företagspartner Blekinge.

Guldeken är Blekinges näringslivsgala och turnérar runt mellan de större orterna. Förra året var galan tillbaka i Karlshamn.
”Ett levande och expansivt näringslivsklimat är centralt för kommunens utveckling, så därför var det naturligt att hälsa Guldeken välkommen. Vi tog tillfället i akt att visa upp Karlshamn”, säger Ulrika Nordén Johansson som är näringslivschef på Karlshamns kommun.

Galan startade på Stadsteatern med show och prisutdelning. Därefter fortsatte festen på NetPort Science Park där Gourmet Grön serverade galamiddag.
”Som en regional aktör ville vi passa på och visa upp vår kreativa och innovativa miljö. NetPort Science Park är en mötesplats för affärer och utveckling vilket gjorde det naturligt för oss att vara en del av årets Guldeken”, sade verksamhetschefen Kerstin Nensén.

Alla vinnarna belönades med äran och en tung förgylld statyett som tillverkas hantverksmässigt av Ebbamåla Bruk.

 

Comments are closed.