Årets gala 2017

 

Guldeken återvänder till Ronneby med nya priskategorier

Den 6 oktober är det dags för den årliga näringslivsgalan Guldeken som denna gång arrangeras i Ronneby på Blekinge Convention Center, Ronneby Brunn. Som vanligt prisas representanter ur olika delar av näringslivet, men denna gång introduceras även två nya kategorier; Årets Tillväxtpris Swedavia Ronneby Airports pris, samt Hållbara Blekinge, Länsförsäkringar Blekinges pris.

– Swedavia är en aktör som bidrar till regionens tillväxt, men vi kan aldrig bli för många som skapar förutsättningar för att Blekinge ska växa och må bra, säger Mona Glans, flygstationschef. Tillväxtpriset är viktigt för det belyser personer, företag eller projekt som skapar attraktionskraft och inspirerar till innovativt tänkande.

Länsförsäkringar Blekinges pris Hållbara Blekinge presenterades redan i våras då allmänheten fick nominera kandidater som agerat extra hållbart. Juryns urval föll på BTH, Greenwater AB samt Coop Forum Karlshamn.

– Vi är glada över att ta emot Guldeken i Ronneby för fjärde gången i ordningen, säger Roger Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande. Det är en viktig och trevlig tillställning som passar oss perfekt, både utifrån vårt starka näringsliv och konferensanläggningens kapacitet. Vi ser fram emot det.

– Guldeken är inne på sitt tjugotredje år och har blivit en naturlig del i Blekinges näringsliv, säger Jan Lennartsson, projektledare för Guldeken. I vanlig ordning bjuds gästerna på trerätters middag under galan samt underhållning och från scenen med kända artister.

 


 

Årets Guldeken-bil, en gyllene Audi Coupé

Bilföretaget Jeppssons och näringslivsgalan Guldeken har inlett ett flerårigt samarbete. Detta är nu officiellt genom överlämnandet av årets Guldeken-bil, en guldglänsande Audi A5 Coupé. Anna Lindqvist, vd på Jeppssons, lämnade symboliskt över nycklarna till Guldekens projektledare Jan Lennartsson.

”Samarbetet med Guldeken är ett naturligt sätt att visa upp att vi aktivt stödjer utvecklingen av Blekinges näringsliv.” säger Anna Lindqvist.

Jeppssons är inne i en offensiv fas. I fjol år öppnade bilföretaget portarna till en helt ombyggd bilhall i Karlshamn och i september är det dags för invigning av Karlskronas nya moderna anläggning.

”När vi gick in i samarbetet bestämde vi oss för att vi skulle ta fram en unik guldfolierad Audi, och visst blev den läcker?” säger Anna Lindqvist.

Comments are closed.