SPONSORER:

Hoglands förgyller festklädseln

 

 

En av Guldekens sponsorer sedan flera år tillbaka är Hoglands, en anrik herr- och damekipering som startade i Karlskrona för 79 år sedan. Sedan 1988 har butiken legat i korsningen Ronnebygatan och Landbrogatan där personlig service alltid är ledordet.

Vi bad Hoglands Jimmy Alkhagen om några trendiga herrtips inför årets Guldekengala som har temafärgen ”guld” i år.

– När det gäller kostym så är det marinblått som gäller i höst, säger Jimmy Alkhagen. Vill man matcha Guldekens tema så föreslår jag en fluga eller slips i guldfärg. Men vi ser också allt mer i modereportagen hur slipsnålarna kommer tillbaka, kanske inte lika stora som tidigare utan nättare varianter. Sedan är ju manschettknappar i guld alltid fint. Scarf är också trendigt just nu. Antingen knuten runt halsen om du bär jacka, annars hängande som en sjal till kostymen. Blått, grönt, brunt och vinrött är färger som är populära. Slipsar är också trendigt igen, gärna ullslips som du matchar med passande näsduk. Gärna mönstrad slips och enfärgad näsduk för att lugna ner intrycket. Vill man inte bära slips så tycker jag att näsduken kan få ta för sig lite extra istället, gärna mycket färg. Mönstrad skjorta i spännande färger kan också höja kostymen. När det kommer till skor så är fortfarande det bästa tipset att matcha skofärgen med bältets färg. Sedan är det ju som vanligt en etikettsregel att alltid bära svarta skor efter klockan 18 om man ska gå på fest!

På Hoglands finns också ett utbud av damkläder för festen, exempelvis varumärken som Gant, Lexington, Tiger och Sand. I sortimentet finns festklänningar och kappor – ullkappan är ett viktigt plagg i år. Förutom vinrött, grönt, blått och lila är sand och bruntoner helt rätt. Besök butiken på Ronnebygatan i Karlskrona så får du fler tips om hur du förgyller garderoben.

 


 

Här kan du läsa om föregående års klädsel-tips »

Comments are closed.