SPONSORER:

Tidigare års vinnare

(Klicka på respektive år för att se vinnarna)

Vinnare 2015
Made in Ronneby
Markisol Holding AB

Motivering:
Att gå från handgjorda pappersprodukter hemma vid köksbordet till en verksamhet med drygt 600 anställda är en bedrift. Där flera skulle ha dragit ner rullgardinen för länge sedan har det här företaget istället lyckats öppna sitt fönster mot hela världen.

Årets Marknadsförare
Blekinge Museum

Motivering:
Genom sitt fyndiga utbud har denna marknadsförare sett till att sätta Blekinge både på världskartan och skattkartan. Det som tidigare varit dolt har synliggjorts på ett sätt som fått omvärlden att häpna. Här finns en skatt som dessutom ingen behöver betala, utan som snarare kan ses som en framtida intäkt i all evighet.

Bästa Uppstickare
Staffan och Lil Ottosson, vingården Stora Boråkra

Motivering:
Årets uppstickare har målmedvetet och envist byggt upp en verksamhet som skördat god framgång. Produkterna är högt rankade och hantverksmässigt producerade. På ett moget och balanserat sätt har verksamheten utvecklats till att bli en föregångare som har satt Blekinge och Sverige på kartan.

Bästa Blekingeföretag
Sydställningar i Sölvesborg AB

Motivering:
Företaget har på ett imponerande sätt tagit täten i en tuff bransch och presterat på topp under många år. Stegvis har nivån höjts inom alla områden och företaget arbetar ständigt för att utvecklas ytterligare. Trots hård konkurrens har den ekonomiska utvecklingen varit mycket positiv och stor del av framgångarna ligger i en kompetent och målmedveten ledning. Företaget har genom hårt arbete och stort kunnande skaffat sig en stark ställning på marknaden.

Årets Blekingeambassadör
Marinens Musikkår

Motivering:
En av Blekinges mest omtyckta verksamheter är lika aktuell idag som för 330 år sedan när det begav sig. Både nationellt och internationellt visar årets Blekingeambassadör upp en stolt tradition, en virtuositet och en kämparglöd som tagit dem över alla hinder längs vägen. Men som också alltid tagit dem hem till världsarvsstaden Karlskrona där de hör hemma, punkt slut!

 
Vinnare 2014
Made in Ronneby
Ronneby Bruk AB

Motivering:
Ronneby Bruk AB har med månghundraårig tradition i botten framgångsrikt drivit en aktiv produktutveckling i en mogen bransch med stark konkurrens.
 Ett sortiment av kvalitativa traditionella kokkärl har utökats med nya produkter/varumärken, vilket givit betydande framgångar på exportmarknaden.
 Det målmedvetna arbetet med att stärka det egna varumärket har också på ett positivt sätt bidragit till att stärka Ronnebys profil, även utanför landets gränser.

Bästa Uppstickare
Jessica Holmström, Techmedico AB

Motivering:
Med framgång och en behjärtansvärd glöd sprider årets pristagare kunskap inom ett livsavgörande ämne. Tack vare pristagarens entusiasm och pulserande energi har Blekinge blivit en tryggare plats att vistas i.

ALMI:s pris: Årets marknadsförare
Blekinge Tekniska Högskolas Utbildningskatalog HT 201
4

Motivering:
Antalet studenter som sökte till Blekinge Tekniska Högskola (BTH) ökade med 40 procent det senaste året. BTH är en av landets mest profilerade högskolor där tillämpad IT och innovation för hållbar tillväxt står i fokus. Profilen förstärks via strategisk och innovativ marknadskommunikation. Genom användandet av ny mobilteknologi har högskolan skapat en interaktiv utbildningskatalog som skiljer sig markant från övriga traditionella utbildningskataloger. Katalogen har inte enbart attraherat studenter till BTH utan har även nominerats till Svenska Publishing-priset.

Bästa Blekingeföretag
Ronneby Svets & Smide AB

Motivering:
Ronneby Svets & Smide AB är stora tillverkare av byggnadssmide och stålprodukter till kabelindustrin. Företaget har haft en kraftig tillväxt under 2013 och dubblerat sin omsättning jämfört med året innan. Redan 1983 startade familjeföretaget och har idag kunder både 
i Sverige och utomlands. Med en imponerande utveckling inom en tuff bransch har företaget skapat sig ett aktat namn på en global marknad.

Årets Blekingeambassadör
Marinmuseum – Ubåtshallen

Motivering:
Årets Blekingeambassadör har varit med om en lika dramatisk som fantastisk resa. Många är de personer och krafter som lyckats navigera det stora projektet förbi alla hinder och slutligen fått upp det på torra land. Där kan det stoltsera med att vara ett besöksmål, inte bara unikt för Sverige, utan helt enkelt i världsklass.

 
Vinnare 2013
ALMIS pris: Årets marknadsförare

Nominerade:
Blekingeflyg
Louise Lindén och Sissa Pagels
Elin och Mats Sandelius – Sandelius Kultur & Nöje AB

Vinnare: Blekingeflyg

Motivering: Årets pristagare tänker nytt i en traditionell bransch och vågar ta ut svängarna. De lyckas dessutom dagligen lyfta varumärket Blekinge till nya höjder. Guldeken för Årets Marknadsförare går till: BLEKINGEFLYG

Bästa Blekingeföretag

Nominerade:
Jörgen Wahlqvist Måleri i Karlskrona AB
Asfaltbolaget Sverige AB
Tryggve Bengtssons Åkeri Aktiebolag
Achima Care AB

Vinnare: Asfaltbolaget Sverige AB

Motivering: Det företag som hamnat på första plats när nyckeltalen summerats har haft en fantastisk utveckling och har sedan starten samlat på sig en enorm kunskap och branscherfarenhet. Företaget välkomnar innovativa lösningar och har utvecklat och breddat sin verksamhet längs vägen. Inget uppdrag är för litet eller för stort. Guldeken för Bästa Blekingeföretag går till: ASFALTBOLAGET I SVERIGE AB

Bästa Uppstickare
Vinnare: STAC AB, Scandinavian Top Athletic Center.

Motivering: Årets pristagare har målmedvetet och envist byggt upp en erkänd verksamhet med människan i fokus. På ett innovativt sätt har företaget utvecklat ett koncept som fått såväl vardagsmotionärer som elitidrottare att uppnå sina mål. Företaget har genom sitt arbete satt Blekinge och Ronneby på kartan och sticker verkligen upp med visionen att bli världsledande. Guldeken för Bästa uppstickare är: STAC AB, Scandinavian Top Athletic Center.

Årets Blekingeambassadör
Vinnare: Brygghus 19

Motivering: Ett nytt företag som värnar om både tradition och hantverk. Här utvecklas produkten ständigt och inga detaljer lämnas åt slumpen för att uppnå den perfekta smakupplevelsen. Företaget är rotat mitt i Blekinge men har ett varumärke som redan rest jorden runt. Och som ambassadör kommer man fortsätta bygga broar med omvärlden, eller snarare brygga dem. Guldeken för Årets Blekingeambassadör går till BRYGGHUS 19

 
Vinnare 2012
BTHs Innovationspris

Tarsier Studios
Techinova
All Binary AB

Juryns motivering:
En ambition att utvecklas för att bli bättre, och inte bara större, leder framåt och uppåt. Genom att möta sina kunder tidigt i utvecklingen och kombinera olika tekniker levererar man en produkt som underlättar, förenklar och förbättrar för både kund och för slutkund. Med kreativ teknik skapar man ordning i kaos – och låter inte någon vänta.

BTH:s Innovationspris gick till: All Binary AB

ALMI:s pris: Årets Marknadsförare

Blekingeflyg
SSWC
Mimou

Juryns motivering:
En idé har med modern entreprenörsanda och samarbete förverkligats och vuxit. Med framtidstänk, gemenskap och osjälviskhet fångar man en hel branschs intresse och är i densamma både drivande och utvecklande. Man gör en liten del av Blekinge till ett centrum för något mycket större.

Guldeken för Årets Marknadsförare: SSWC – Swedish Social Web Camp.

Bästa Uppstickare

Pristagaren har spridit budskapet om regionens talang och potential såväl i Sverige som i utlandet. Han har varit med och tagit en idé från studentprojekt till ett företag vars produkter blir världsberömda och gör Blekinge till ett centrum inom företagets bransch. Spel är ingen barnlek.

Bästa uppstickare är Mattias Nygren, vd Tarsier Studios AB

Bästa Blekingeföretag

Miljödata i Karlskrona AB
Aquasoft AB
Sweden Rock Festival AB
Tammp AB

Juryns motivering:
Att göra rätt saker i rätt tid är nyckeln till att lyckas. Vinnaren har satsat rätt och har gjort det väl. Där med har man utvecklats och stadigt etablerat sig i en bransch med stenhård konkurrens. Man har gjort sig ett namn och företagets goda renommé sprider sig som ringar på vatten.

Guldeken för Bästa Blekingeföretag: Aquasoft AB

Årets Blekingeambassadör

Juryns motivering:
Uthållighet, hårt arbete och långsiktiga satsningar har välförtjänt belönats med framgång. På vägen uppåt har man samlat och engagerat människor som delar äran och glädjen.
Nu börjar en spännande och tuff Sverige-resa som bär Blekinge och Karlskrona till de
större arenorna. Det är vi som är – vinnare.

Guldeken för Årets Blekingeambassdör: KHK, Karlskrona Hockey Klubb

Övriga priser:
Förlags AB Albinsson & Sjöberg delade ut priser i Bilsport Award

 
Vinnare 2011
Årets Uppstickare 2011
Prolist

Årets Marknadsförare 2011
Enkla Elbolaget

Årets Blekingeambassadör 2011
Trossfilm

Bästa Blekingeföretag 2011
MMB

Årets Innovationspris 2011
Malvacom

Årets Lyft i Skåne & Blekinge 2011
Ballingslöv AB

 
Vinnare 2010
Årets Marknadsförare 2010
Paraply produktion

Årets Blekingeambassadör 2010
Mjällby AIF

Bästa Blekingeföretag 2010
JSB Bygg ABB

Entreprenörskap och kulturarv 2010
Lyckå kammarmusikfestival, Bert Nilsson

Årets Lyft i Skåne & Blekinge 2010
Agility AB

Bästa Uppstickare 2010
Ljus & Miljö i Asarum AB

 
Vinnare 2009
Årets Marknadsförare 2009
Visit Blekinge, Loris Andersson

Årets Blekingeambassadör 2009
The Kulenovic Collection, Bröderna Rizah & Senad Kulenovic

Bästa Blekingeföretag 2009
MRT System International AB

Entreprenörskap och kulturarv 2009
Ebbamåla Bruk, Anna-Karin & Anders Randver

Bästa Uppstickare 2009
Blekinge Offshore AB, Anders Nilsson

Comments are closed.