Juryn

Genom åren har tävlingarna alltid bedömts av kompetenta jurygrupper. Här presenterar vi årets jurymedlemmar.

 

JURY: ÅRETS MARKNADSFÖRARE

Martin Åkesson, juryordförande, VD Almi Företagspartner Blekinge
Martin Åkesson är VD för Almi Företagspartner Blekinge. Martin har en bakgrund från bank- och finansområdet samt från telecom där han arbetade med marknad- och affärsutveckling. Martin har stort intresse för tillväxt och utvecklingsfrågor. Han är dessutom engagerad föreningsmänniska med styrelseuppdrag inom idrotten.

Petra Charlotte Arrenäs, Kontorschef Appcorn
Petra har en bakgrund från Försvarsmakten där hon arbetade som officer i 16 år. Petra har arbetat som projektledare inom digitala utbildningar på Hyper Island och under sex års tid på NetPort Science Park med digital samhällsutveckling i triple helix: näringsliv, offentlig verksamhet och akademi i samverkan. Intresset för kunskap om jämställdhet som ett viktigt verktyg för ledare och essentiellt för välfungerande organisationer har funnits med hela vägen och 2015 startade Petra det egna företaget Equalize som utbildar och föreläser om jämställdhet och ledarskap. I augusti 2016 antog hon en ny spännande utmaning som Kontorschef på Appcorn.

Peter Enckell, entreprenör och tidningsutgivare i Blekinge
Har skrivit läroböcker i historia för högstadiet, startat Juniorhandelskammare i Carlshamn, varit idégivare och pådrivare för Kreativum. Peter höll också första föreläsningen någonsin på campus Carlshamn. Peter driver i egen regi Unga Fakta AB, Lotsiana AB och Interpilot AB samt ansvarar för Commersen i Blekinge och Lokaltidningen i Kristianstad.

Jens Harrysson, affärsutvecklare
Jens arbetar i egen regi som affärsutvecklare för flygbolaget Nextjet. Jens har tidigare arbetat som kommersiell chef på Ronneby Brunn och på Visit Blekinge AB. Under åtta år dessförinnan var han bolagschef på Blekingeflyg. Jens brinner för sälj- och marknadsföring och att tillsammans med andra skapa intressant affärsutveckling. Att älska mötet med människor och att inte glömma vem som betalar ens lön, nämligen kunden, är den viktigaste programförklaringen. Jens har dessutom, tillsammans med Blekingeflyg, vunnit Guldeken två gånger.

Ninna Andersson, Creative Director, Happiend
Ninna driver sedan 2009 den kreativa reklambyrån Happiend i Karlshamn och Karlskrona. Ninna har arbetat med reklam och marknadsföring i över 20 år. Hon älskar all form av kommunikation och har lång erfarenhet hur man bygger och vårdar ett framgångsrikt varumärke. Har studerat Grafisk Design och Corporate Identity på reklamskolan Berghs School of Communication och har ett brinnande intresse för entreprenörskap, nystartade av företag och som gärna är engagerad i att utveckla framtida Blekinge.

 

JURY: BÄSTA BLEKINGEFÖRETAG OCH BÄSTA UPPSTICKARE

Lena Stävmo, juryordförande, Utvecklingsstrateg inom regional tillväxt på Länsstyrelsen i Blekinge
Lena som är ny utvecklingsstrateg på Länsstyrelsen leder juryns arbete. Lena har en lång bakgrund inom affärsutveckling, marknadsbearbetning samt regional tillväxt och har bland annat ansvarat för flygutvecklingen på Göteborg Landvetter Airport. Lena har ett stort intresse för samhällsutveckling och har haft flera styrelseuppdrag inom olika utvecklingsprojekt både regionalt och nationellt. Närmast kommer hon från tjänsten som VD på AB Destination Småland där hon under sex år bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i Småland.

Carina Centrén, regionchef Svenskt Näringsliv
Carina Centrén, är sedan 2000 regionchef för Svenskt Näringsliv Blekinge och har arbetat med nationella projekt som handlar om att öka förståelsen för företagens betydelse i en kommun. Carina har en bakgrund som ekonom. Hon har tidigare jobbat som administrativ chef i bilindustrin, på hotell och inom restaurangbranschen. Har arbetat som ekonom i byggbranschen samt även hunnit med några år som revisor. Carina brinner för företagande och företagsamma människor, de som skapar möjligheterna för alla oss andra.

Mats Carlström, Deloitte i Karlskrona/Ronneby
Mats Carlström har varit kontorschef för Deloitte under många år i Karlskrona och Ronneby och arbetar intensivt med marknads- och kundarbete. Mats har lång erfarenhet som företagsrådgivare och revisor åt ägarledda företag och brinner för att inspirera och utveckla nyföretagare och tillväxtföretag i Regionen.

Marcus Johansson, finansieringsrådgivare ALMI Blekinge
Marcus Johansson arbetar på Almi Företagspartner Blekinge med finansiering och affärsutveckling. Marcus har bakgrund inom revision och redovisning och som ekonomiansvarig. Förutom det stora intresset för företag och företagande har Marcus ett stort idrottsintresse med bland annat styrelseuppdrag inom föreningslivet.

 

JURY: ÅRETS UNGA ENTREPRENÖR

Jenny Bergman, ordförande, Hållbarhetsstrateg och facilitator
Projektledare för och konceptutvecklare av Almi Företagspartners initiativ Idéinstitutet. Hon är även medgrundare till bolaget MaydayMonday, styrelseledamot för Coompanion Blekinge och producerar Idéinstitutets entreprenörspodd. Antropolog i botten och brinner för medskapande processer och hållbarhet.

Mikael Blomqvist, entreprenör och VD för Michano
Mikael Blomqvist är superentreprenören som med Blekinge som bas om och om igen utmanar både svenska och internationella jättar med satsningar som har hela världen som marknad. Runt millenieskiftet jobbade han mycket framgångsrikt upp Roxtec till att bli nummer ett inom sin bransch innan han sålde verksamheten till Mellby Gård. För tillfället driver Mikael genom sitt bolag Michano större initiativ inom stordatalagring och biotech – och råkar du köra en Tesla i Karlskrona, är det Mikael du ska skänka en tanke när du laddar din bil på Neptuni torg.

Victor Jivhed, kreatör
Victor arbetar på Sölvesborgs kommun med att stötta unga entreprenörer och hjälpa dem med digitala verktyg och arbetsprocesser för att bryta ny mark i sina branscher. Han driver även kreationsbyrån Smocka, är grundare av e-handelslösningen Festivalbag, en av grundarna bakom appen Flashbuy, tvåfaldig pristagare i 24h Startup Challenge och föreläser om allt från copywriting till hur man är en ”småstads-doer” för bland annat Hyper Island. Går under yrkestiteln ”kreatör & kompis”.

Mattias Nygren, entreprenör och Creative Producer på The Station
Mattias grundade Sveriges första datorspelsinkubator Gameport och drev under ett antal år succébolaget och spelutvecklaren Tarsier Studios som bland annat blev utsett till Årets Gazellföretag i Blekinge och Årets Spelstudio. Tillsammans med Tarsier mottog Mattias även Guldeken för Bästa Nykomling 2012 och blev senare samma år utsedd till Årets Företagare i Sverige. Mattias driver idag spelutvecklingsstudion The Station i Karlshamn och sitter även med som Senior Advisor på Blekinge Business Incubator.

 

JURY: MADE IN RONNEBY

Torbjörn Lind, ordförande, Näringslivschef Ronneby Kommun
Jenny Strömberg, Almi Invest
Annika Grunfeld, Verksamhetsledare NFG samt styrelsemedlem i Företagarna Ronneby
Anders Bromée, Styrelseordförande ABRI
Mikael Espenkrona, Styrelseordförande i Ronneby Företagsgrupp

Comments are closed.