SPONSORER:

Vinnare 2017

Blekinges näringslivsgala premierar sedvanligt ett antal företag och personer.
Lyckliga vinnare får ta emot priser i olika klasser på näringslivgalan.

Läs mer om kategorierna »


VINNARE 2017:

Made in Ronneby
Orbit One

Motivering: Med rötterna i Ronneby och sin roll som aktiv i den lokala näringslivsutvecklingen, har företaget lyckats etablera sig internationellt och levererar produkter till stora varumärken över hela världen. När det kommer till ledande kontraktstillverkning i Skandinavien finns det bara en.

 

Bästa uppstickare
Frank Arnesson

Motivering: Årets uppstickare har bevisat att det går. Att ett nej inte betyder att man ger upp eller att konkurrensen avskräcker. Några kännetecken är ett driv och tävlingsinriktat arbetssätt, men även en näsa för business och möjligheter. Uppstickaren har tränat och vunnit segrar i bland annat ”Franksriket” och nu även på hemmaplan. Som en king med dollar fixar årets uppstickare ett handelsland i hemstaden.

 

Länsförsäkringars Blekinges pris: Hållbara Blekinge
Coop Karlshamn

Motivering: Att inte bara tänka framtid utan göra något här och nu är en styrka. Genom att enkelt och konkret införa hållbarhet i vardagen, så blir årets vinnare en förebild och en inspiratör för andra företag i Blekinge, inte enbart inom dagligvarubranschen.

 

Bästa Blekingeföretag
Stål & Rörmontage

Motivering: Företaget har haft en mycket positiv utveckling och utfört leveranser som imponerar. Med kreativa lösningar och beräkningar på detaljnivå har företaget satt ett avtryck inte bara i Blekinge utan även nationellt. Med utmärkta resultat fortsätter jakten på utmanande projekt som leder mot nya höjder. Årets pristagare är en vinnare i dubbel bemärkelse.

 

Almis pris: Årets Unga Entreprenör
Johannes Henriksson, Elleholms Maskin

Motivering: Vinnaren har hittat framgång genom att göra saker på sitt sätt. Med sin början i bygden har samarbetsfokus, en vilja att ge och fokus på bredd skapat både jobb och tillväxt. Människovärde går före meriter och varje person är ett ansikte för företaget. Genom nytänkande marknadsföring och en sponsorfilosofi med fokus på schysst fördelning har detta blivit ett företag med en storslagen framtid.

 

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets Tillväxtpris
Peter Mattisson

Motivering: Vinnaren har genom sitt ledarskap skapat tillväxt för både egna och andras bolag. Förmågan att tänka utanför boxen och tillämpa ett ödmjukt entreprenörskap är ett vinnarkoncept. I kombination med sin medverkan i Halda utvecklingscentrum, NetPort Science Park och Swedish Edtech Industry är vinnaren en inspiratör för hela regionen.

 

Årets Blekingeambassadör
Hyper Island

Motivering: Denna ambassadör är knappast en nykomling. I över tjugo år har man tillhört spjutspetsen inom sitt område och satsar idag mer än någonsin. En institution vars uppgift är samma nu som när det begav sig; att designa näringslivsanpassade utbildningar med utgångspunkt i hur den digitala utvecklingen ständigt förändrar vårt samhälle. Allt började i ett fängelse i den blekingska skärgården och idag är skolan från Karlskrona etablerad i metropoler som New York, London och Singapore.

 


NOMINERINGAR 2017:

Bästa Blekingeföretag

Network Solutions
Olofströms Smidesverkstad
Stål & Rörmontage

 

Swedavia Ronneby Airports pris: Årets Tillväxtpris

BTH
Anna Lindqvist
Peter Mattisson

 

Länsförsäkringar Blekinges pris: Hållbara Blekinge

Coop Karlshamn
BTH (MSLS)
Annika Johansson

 

Almis pris: Årets Unga Entreprenör

Hanna Franzén, FotoFranzén
Kim Demåne
Johannes Henriksson, Elleholms maskin

 

Made in Ronneby

Orbit One
Kockums Maskin
Industriverken Plåt och Emalj

 

Bästa uppstickare

Vinnaren presenteras på galan

 

Årets Blekingeambassadör

Vinnaren presenteras på galan

 

Comments are closed.